Sukulaisuussuhdelaskenta

Profiilin sukulaisuussuhde sinuun tai valitsemaasi toiseen profiiliin näytetään profiilisivun yläosassa. Oletuksena näytetään verisukulaisuus sisään kirjautuneeseen käyttäjään, yllä olevassa kuvassa Eino Leino on käyttäjän seitsemäs serkku kolmen sukupolven erolla.

Sukulaisuussuhde minkä tahansa kahden profiilin välillä voidaan laskea kiinnittämällä laskennan lähtöprofiiliksi toinen profiileista sukulaisuussuhdepaneelin oikeassa yläkulmassa näkyvällä vihreällä nuppineulalla. Tällöin nuppineulan ulkoasu muuttuu siten että se näyttää “kiinnitetyltä”. Lähtöhenkilö palautetaan sinuun itseesi klikkaamalla nuppineulaa toistamiseen.

Siirryttyäsi haluamasi toisen profiiliin, voit laskea sukulaisuussuhteen klikkaamalla nappulaa Miten he ovat sukua?

Leinon ja Kiven välille ei löytynyt verisukulaisuutta Genissä olevilla tiedoilla.

Koko yhteyden saat näkyviin klikkaamalla keskellä näkyvää vihreää nappulaa.

Lyhimmässä sukulaisuuspolussa avioliittojen kautta henkilön nimen väri vaihtuu aina kun yhteys on avioliiton kautta. Verisukulaisuuspolussa kaikki henkilöt ovat samalla värillä.

Lasketut polut tallennetaan välimuistiin josta ne haetaan seuraavan kerran polkua tarkasteltaessa. Lyhimmät polut muuttuvat sukupuun päivittyessä. Sukulaisuuspolkua ei voi kuitenkaan hakea välittömästi uudestaan. Polun voi päivittää vasta kun sukulaisuuspolkupaneeliin nuppineulan vasemmalle puolelle ilmaantuu alla olevan lainen “ratas”:

Alla tuo “ratas” Kyösti Kallion profiilissa. Tässä näkyy myös että tällä kertaa välimuistissa on vain verisukulaisuuspolku.

Polun uudelleen laskennan jälkeen “ratas” häviää, eli polkua ei voi enää vähään aikaan päivittää. Tässä tapauksessa verisukulaisuuspolku muuttui hivenen (4C3R → 5C2R), lisäksi laskettiin myös lyhin ei-verisukulaisuuspolku.