Profiilien yhdistäminen sukupuunäkymässä

Seuraavassa käymme läpi kahden profiilin yhdistämisen sekä uudemmassa HTML-puussa että vanhemmassa Flash-sukupuussa. Samalla menetelmällä voidaan yhdistämisen lisäksi myös liittää toisiinsa puolisot, vanhempi ja lapsi tai sisarukset.

Yhdistäminen tai liittäminen onnistuu seuraavassa kuvatulla tavalla myös maksuttomalla Basic-tilillä.

Yhdistäminen HTML-puussa

Yhdistäminen uudemmassa oletuksenä käytettävässä HTML-sukupuunäkymässä on esitetty alla olevalla videolla:

Kannattaa tutustua myös alla olevaan Flash-sukupuuta käyttävään yhdistämisoppaaseen – käyttöliittymässä on pieniä eroja, mutta periaate on sama.

Yhdistäminen Flash-puussa

Yhdistäminen sukupuunäkymässä edellyttää että olet löytänyt yhdistettävät profiilit.

Klikkaa yhdistettävällä (tai liitettävällä) profiililla näkyvää lisää-valintaa. Tällöin avautuu alla näkyvä valikko:

Valise Siirrä tämä henkilö -valinta. Puunäkymän oikeaan yläkulmaan ilmaantuu kopio yhdistettävästä (tai liitettävästä) profiilista.

Siirry nyt puunäkymään jossa näkyy profiili mihin haluat yhdistää (tai liittää) ensin valitsemasi profiilin.

Mikäli sinulla oli tämä näkymä valmiiksi auki, sinun pitää päivittää sitä jolloin tämänkin näkymän oikeaan yläkulmaan ilmestyy yhdistettävän (tai liitettävän) profiilin kopio.

Vedä oikean yläkulman profiilikopio sen puunäkymässä olevan profiilin päälle johon haluat kopion yhdistää tai liittää.

Nyt avautuu valikko josta voit valita näiden kahden profiilin suhteen. Yhdistettäessä valitaan alin He ovat samat henkilö.

Valittuasi profiilien suhteen sinulle näytetään niiden perustiedot ja pyydetään vahvistamaan yhdistäminen. Et välttämättä pysty yhdistämään profiileja suoraan, tällöin voit jättää yhdistämispyynnön jonka profiilin ylläpitäjä voi hyväksyä. Alla näkyvässä esimerkissä toinen profiileista on irrallisessa puussa, mistä Genin käyttöliittymä antaa varoituksen. Voit tehdä yhdistämisen tällaisissa tapauksissa vain jos olet irrallisessa puussa olevan profiilin ylläpitäjän yhteistyökumppani tai jos profiili on liitetty projektiin jossa olet mukana yhteistyöntekijänä.

Vertaa yhdistettävien profiilien perustiedot sekä myös mahdollisten tuplalähiprofiilien tiedot ennen yhdistämistä! Vältä yhdistämistä pelkkiin profiilin tietokenttiin pohjautuen.

Lähiprofiilien tiedot saat näkyville joko odottamalla kustakin linkistä avautuvaa vihjeikkunaa tai voit myös avata ne uusiin ikkunoihin. Mikäli et ole varma että kyseessä on todellakin sama henkilö, voit vielä tässä vaiheessa valita Päätän myöhemmin.

Yhdistämisen jälkeen puunäkymässä näkyy varoitusikoni ilmaisten sen että sinun tulisi jatkaa syntyneiden puuristiriitojen selvittämistä yhdistämällä läheisten profiilien tuplaprofiileja.

Yhdistämisessa tulee yleensä myös tietoristiriitoja mikäli tiedot yhdistetyissä profiileissa eivät olleet täsmälleen samalla tavoin kirjatut. Tästä varoittaa yllä olevassa näkymässä SmartCopy selainlaajennus.