Geni-ohjeet

Nämä ohjeet pohjautuvat suomalaisten Geni-käyttäjien Genin projekteissa dokumentoimiin käyttöohjeisiin. Sisältö on suurelta osin sama, muutamin lisäyksin tai tarkennuksin.

Geni-puun periaate

Geni-puu on iso maailmanlaajuinen sukupuu, jota suomalaiset Geni-käyttäjät kasvattavat yhdessä kaikkein käyttäjien kanssa periaatteella yhdestä henkilöstä on vain yksi profiili. Jos samasta henkilöstä löytyy kaksi profiilia, ne yhdistetään.

Ennenkuin alat lisäämään uusia profiileita puuhun, tutustu näihin käyttöohjeisiin, jotka on laadittu huomioiden sukututkimukseen liittyvät erityispiirteet Suomessa, esim. kielet, historia. Genin englanninkielinen ohjesivusto on https://www.geni.com/projects/Geni-Help-Portal/17503.

Pikaopas aloittajalle

Pikaopas on tarkoittu erityisesti vasta-alkajan yleisohjeeksi liittyen Genin käyttöön ja sukupuun rakentamiseen.

Rekisteröityminen ja omat käyttäjäasetuksesi

Sukupuun rakentaminen

Aloita lisäämällä alla olevien ohjeiden mukaisesti itsellesi esivanhempiesi profiileita aluksi 3-4 sukupolvea, ei enempää, niin että syntymäajat sijoittuvat 1800-luvun puolelle. Merkitse edesmenneiden profiileihin em. perustiedot, syntymäaikojen lisäksi myös paikat. Seuraa omaa esipolviraporttiasi, se löytyy myös omalta profiilisivultasi Toiminnot valikosta.

Muita Geni-käytön perusohjeita

Projekteista

Ohjeita edistyneemmille käyttäjille